2012. január 17., kedd

Hóvirágra várva

Ma egész nap esett kint a hó. Erről nekem a hóvirág jutott eszembe. Lehet, hogy azért, mert most még inkább várom a tavaszt, de az is igaz, hogy a hóvirág az, amelyik már a hótakaró alatt kidugja a kis zöld fejét a földből, így jelezve, hogy hamarosan jobb időre és még több virágra számíthatunk.



Összegyűjtöttem néhány hóvirágos ötletet, amiket még van idő megvalósítani tavasz előtt:
Az első egy viszonylag egyszerű szalaghímzéses darab.

Sajnos csak ilyen kis rossz minőségű fotó van róla.
Az elkészítése csupán néhány lépésből áll: először a szárakat hímezd fel hímzőfonallal, utána fehér szalaggal a virágokat. Ezekhez elég 2-3 öltés. Zöld szalaggal készíts kis öltéseket a szár és a virág közé. A szirmok fehér szalagján óvatosan húzd át a zöld szalagot. Végül hosszú öltésekkel hímezd meg a leveleket a szárak aljától kiindulva a zöld szalaggal. Az eredeti leírást fázisfotókkal itt találod.
Vászon bevásárló szatyron és könyvborítón tudom elképzelni ezt a mintát.

A másik hóvirágos ötlet egy igazán tavaszias hangulatú üdvözlőlap.


Az elkészítése ennek is nagyon egyszerű, különösen azért, mert ezen az oldalon a virágok sablonját is le lehet tölteni, így már csak egy olló, ragasztó és színes papírok kellenek hozzá.
Ajánlott névnapra, szülinapra, vagy csak úgy... a best wishes felirat helyére bármi kerülhet.

Ez pedig egy ráadás ötlet az igazán bevállalósoknak. :)
Kötött hóvirág, ami biztosan nem fog elhervadni.


Azt hiszem ebbe én mostanában nem fogok belevágni, de aki szeretné elkészíteni, az megtalálja itt a leírását fázisfotókkal együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése